Boken Livsvandringen och utställningen med samma namn växte första gången fram år 2000, ur unika samtal mellan den svårt cancersjuke fotografen Bernt-Ola Falck och hans vän, biskopen Martin Lönnebo. 2012-års nyutgåva av Livsvandringen ska kunna fungera som ett slags stöd och ge insikt till människor i svåra livssituationer. För om man är på väg att dö, bör man enligt Martin Lönnebo medvetet, om man orkar och inte har för mycket ångest, tala om döden. Det lättar ofta ångesten och bidrar till att man lär sig acceptera både liv och död. Så var det för B-O, innan han sommaren 2006 lämnade denna världen.

 

Den här förnyade versionen av boken ger i vackra, lättillgängliga bilder och enkla tänkvärda texter, en övergripande, symbolisk insikt om livets tuffa villkor. Texterna är meditationer över bilderna, där urval och innehåll har formats i det kontinuerliga växelspelet mellan fotografen och livsfilosofen. I boken beskrivs hur man ska vandra, men samtidigt inte glömma bort att emellanåt sitta i frid vid rastplatserna längs vägen för att lära sig någonting av livet.

 

Läs mer om fotograf Bernt–Ola Falck

Läs mer om biskop Martin Lönnebo

Se ett uppslag ur boken

ISBN 978-91-637-1580-8

 

Beställ Livsvandringen direkt från förlaget genom att maila till info@bjforlag.se.  Ange din adress och hur många exemplar du önskar. Cirkapris 150 kronor exklusive moms, frakt och hantering.

 

Livsvandringen. Tolv bilder – tolv texter.

Andra utgåvan. Till minne av Bernt–Ola Falck.

 

Bernt Josephson Förlag AB, Aklejavägen 2A, 192 54 Sollentuna

mobil 070 - 663 61 51, E-post: info@bjforlag.se

Medlem i bildleverantörernas förening