Boken FALCKÖGA, som är tillbakablickande, speglar i text, men framför allt i en samling fantastiska bilder, en fotografisk livsgärning långt utöver det vanliga. Det är 52 rikligt illustrerade sidor med exempel från Bernt-Ola Falcks omfattande produktion av reportage, böcker och utställningar. För text och bildurval svarar bäste vännen, skribenten och fotografen Bernt Josephson.

 

I boken berättas om allt från den unge frilansande fotografens första bilder för Vetlanda-Posten, till hans egna dokumentära projekt med framstående kulturpersonligheter. Här beskrivs hur Bernt-Ola Falck som tioåring får upp ögonen för konst- och fotografi genom att fascineras av målningen "Näckastolen" på Vetlanda museum. Samtidigt förmedlas bilden av en ung grabb som fullständigt uppslukas av allt vad svartvit film heter på teve och som långt senare gör en bok om en av sina ungdomsidoler - Anita Björk.

 

En bok som får film- och teaterregissören Ingmar Bergman att ringa hem till B-O och tacka för ett fantastiskt fint jobb. Försiktigt invävd bland de fina bilderna, finns också historien om hur fotograf Bernt-Ola Falck ända in i det sista jobbade med ambitiösa fotoprojekt, men till slut, vid endast 44 års ålder, tvingades ge upp livet på grund av en svårartad cancer.

 

Klicka här för att se uppslag i boken

 

 

 

ISBN 978-91-633-3246-3

Falcköga Berättelsen om fotograf Bernt-Ola Falck

Bernt Josephson Förlag AB, Aklejavägen 2A, 192 54 Sollentuna

mobil 070 - 663 61 51, E-post: info@bjforlag.se

Medlem i bildleverantörernas förening